fbpx

Æbler

Æblerne på Vesterhave Vingaard

Vi har i år 2003 i mark “Æbleager” tilplantet i alt ca 2000 æbletræer hver med 2 rækker af hver følgende alle røde sorter:

Række 1 og 2 : DISCOVERY, tidligt æble modner i August / September, Række 3 og 4: INGRID MARIE, senere æble modner i September / Oktober, Række 5 og 6: ELSTAR senere æble modner i September / Oktober, Række 7 og 8: Cox Holsten, senere æble modner i September / Oktober Række 9 og 10: Rød Aroma, tidligt æble modner i August / September

Dette er en fantastisk god blanding af søde og syrlige æbler der giver en meget lækker og smagsfuld æblemost. Efterhånden som de bliver høstklar er gæster velkommen til at komme til PLUK SELV ÆBLER, dette skriver vi på vores Facebook side.

Ellers høster vi æblerne og presser dem til æblemost. Ca 50% koldpresses og pasteuriseres og tappes i 3 ltrs Bag in Box, der kun sælges fra vores egen gårdbutik. Vi bruger most til vores populære æblemjød og en del juice fryses ned og bruges til vores fantastiske æbleisvin, men denne vin kan vi kun lave de gode æble høst år. På normale år høster vi ca 5-10 tons æbler, hvis ikke frosten eller bierne har drillet os.

Vesterhavegaarden er ikke kun vin! 

Men også mange spændende spiritusser. Af vores egne råvarer producerer vi for eksempel også: Brandy (Cognac), Æble Dram (Calvados), Gin, Druebrændevin (Grappa),  Æblebrændevin, Brombær-likør, Slåen-likør, Rabarber-likør, æble-likør, Birke-snaps, Hasselnødde-likør, Havtorn-likør og mange flere. 

Ny gaveæske som smagspakke! 

Nu er det også muligt at nyde Vingaardens Vine hjemme hos dig selv! Idet vi har produceret en helt ny Smagspakke, der også kan bruges som lækker gaveæske. Vi kan også tilbyde vores nye gaveæsker med vores egen danske økologiske vine til firmaer med påtrykt eget Logo på gaveæsken. oplys blot evt. antal samt budget og vi sender tilbud. 

Bæredygtighed!

VESTERHAVE VINGAARD BYGGER PÅ MEGET HØJ GRAD AF BÆREDYGTIGHED, f.eks ved at gården drives 100 % Økologisk uden brug af nogen former for pestisider, lige som al produktion er godkendt med dansk og internationalt ØKO mærke som en af de eneste vingårde i Danmark og Norden! Desuden har vi planlagt at gå skridtet videre til BIO-DYNAMISK produktion. Vi har investeret i stort solfanger anlæg til strøm ca 6 KW anlæg samt 2 anlæg af solfanger anlæg til varmt vand, således kommer den primære energi af egen produktion! Vore redskaber og udstyr som vi bruger i det daglige i vinmarken er primært elektrisk batteridrevet der oplades af eget solfanger anlæg. Dette gælder for eksempel, el plæneklipper, el trimmer, el beskære sakse osv… Derudover samler vi regnvand  fra bygninger i store tanke som vi genbruger til vanding af nye vinstokke! Endeligt genbruger vi de afskårne vinstokke og laver egne stiklinger til nye planter, flere tusinde hvert eneste år. Og når vi er færdige med at lave vin, genbruger vi alle de brugte skaller til ny opgæring med henblik på vores egen produktion af snapse, dram og likører. Det brugte pressede drueskaller bliver til sidst spredt ud i vinmarkerne til kompost. Så intet går til spilde!

0
Din kurv
Your cart is empty.