fbpx

Vores passion er naturen

Om Os

Familien

Vesterhave Vingaard er en familieejet og drevet vingård. Vi er kendt som en af de bedste vingårde i Danmark.
Vingården drives og passes af familien, bestående af vinbonden Jesper med frue Irina og vores 2 hjemme boende børn Anastasia og Marius.
Derudover har vi 3 andre børn Alex der bor i Herning, Frederik der bor og arbejder i London og Sofie der bor og arbejder i København.
Anastasia læser økonomi i det daglige, og når hun har tid hjælper hun til med at slå græs i vinmarken, borddækning til gæster samt tapning af vine, dram og likør.
Marius læser også økonomi i det daglige, og han står for vingårdens markedsføring, på de sociale medier. Desuden hjælper han til i marken rundvisning.
Irina hjælper til med at ekspedere kunder i gårdbutikken og ved vinsmagning og arrangementer.
Jesper, er ansvarlig for plantning af nye vinstokke, markarbejdet, beskæring, vinificering, ønologi, bemanding af frivillige og praktikanter, indkøb, planlægning, udvikling, myndigheder og selvfølgelig tager sig af gæster til rundvisning og vinsmagning.

Vores historie

I årenes løb

^
1997

Begyndelsen

Jesper Rye Jensen køber den gamle gård på Vesterhavevej 204 i Karrebæksminde, med tilhørende 10ha.
^
2002

Byggeri

Denne oprindelige gård blev nedrevet og ny gård blev bygget i 2002.
^
2003

Æbletræer

I 2003 plantede vi 3000 æbletræer, med de røde sorter Discovery, Ingrid Marie, Elstar, Cox Holsten og Rød Aroma. Men på grund af manglende indhegning kom der hare angreb, og 1000 træer gik desværre ud.
^
2010

Beslutning

I stedet for at plante nye æbletræer fik vi den ide at plante vinstokke. For at høre noget mere om disse muligheder kom formanden for den lokale vinavler forening Lars Holt fra Næstved på besøg. Som følge af vores gunstige beliggenhed og de gode jordbundsforhold med god dansk lerjordanbefalede han os at dyrkevin og da vi havde smagt en prøve på hans egen rødvin blev beslutningen taget.
^
2011

Vinstokke

Vi plantede de røde sorter, Calandro, Cabernet Cortis, Rondo, Regent, Bolero og Leon Millot, i alt ca 600 vinstokke. Disse første vinstokke blev således plantet der hvor der var blevet plads i den gamle æble plantage i rækkerne sammen med æbletræerne.
^
2013
Gårdbutikken
Vi høstede de første druer og efter tørring fik vi den første rødvin klar i 2015 efter ”Amarone” princippet.
Det var egentlig kun meningen, at lave vin til os selv i familien, men vi fik lavet mere vin end vi selv kunne drikke så samme år åbnede vi gårdbutikken op for gæster og fik de nødvendige godkendelser af Fødevarestyrelsen.
^
2014
Plantage
Vi anlagde en forsøgs plantage med Bolero, Rondo og Castel, der blev omlagt til en ægte Pergola plantage efter Valpoliciella Italiens mønster og i øvrigt som den eneste i Norden. Plantage blev udvidet med ca 3000 vinstokke af sorterne Rondo, Bolero, Castel, Leon Millot samt den grønne drue Solaris. Alle marker dyrkes 100% Økologisk og vi er ØKO certificeret.
^
2019

Havet

Det lykkedes at få tilladelse til at dyrke vin også på vore marker helt ned til havet. Efter en studietur med besøg bla. hos verdens dygtigste vinbonde Peter Sisseck i Ribero del Duoro Spanien, har vi lært om ”Busk Vin” systemet, som vi nu prøver af som den første i Danmark på ”Havager”. Her prøves også nye sorter af bla. Grønne druer New York Muscat, Muscaris og Gewürztraminer samt Røde druer Pinot Noir, Primitivo/Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Merlot, Monarch, Allegro, Syrah.

^
I dag
Arbejde
I dag på trods af succesen og den enorme anerkendelse af kvaliteten af vores produkter, fortsætter vi det hårde arbejde i gården for at levere vores kunder produkter, som er naturlige, sunde og frem for alt af høj kvalitet.

Vi har i dag tilplantet i alt 20000 vinstokke heraf ca 10.000 som buskvin, totalt fordelt på i alt 5 ha. og det fantastiske eventyr fortsætter…

0
Din kurv
Your cart is empty.