fbpx

Økologisk vin i Danmark

Økologisk vin i danmark

Danmark er det land i verden, der har det højeste forbrug af økologiske mad og drikkevarer, nemlig ca 12%. Desuden er vi det land i verden med den højeste stigning i forbrug om året, nemlig ca 15% pr år, ingen lande kan måle sig med os! Økologisk vin dyrkes uden brug af kemikalier, såsom pesticider og herbicider, hvilket gør den bedre for miljøet og sundere for forbrugeren.

På Vesterhave Vingaaard har vi de seneste år bemærket en meget stor interesse og stigning i efterspørgselen efter økologisk vin. Desuden giver dyrkningen af økologisk vin også bedre vilkår for vinbønderne og deres arbejdsmiljø. Generelt i Danmark, er der igennem de seneste år opstået en stor efterspørgsel på økologisk vin.

Der findes i dag ganske få danske vinproducenter, der dyrker økologisk vin. Kan tælles på en hånd.  Dette omfatter store og små producenter, og du kan finde økologisk vin fra både de danske øer og fra fastlandet. Mange af de danske vinproducenter, der dyrker økologisk vin, har også fokus på at producere vin med en minimal påvirkning af miljøet, såsom ved at have fokus på at mindske energiforbruget i produktionen. Det skal i særdeleshed også bemærkes, at Økologisk dyrkning er omfattet af meget streng statskontrol, hvorimod der findes ingen statskontrol af ”Naturvin” ej heller Bio Dynamisk vin!

Desuden skal man være opmærksom på, at der finde 2 grader af økologisk vindyrkning der begge er underlagt statskontrol! Den første grad er Økologisk dyrkning af druerne i marken, det er den mest enkle metode og flere vingårde i Danmark er godkendt til denne type produktion. Men en sådan kontrol giver ikke vingården ret til at producere og sælge sin vin som Økologisk vin! Det kræver en yderst kompliceret tilladelse og godkendelse. Dvs med andre ord skal selve vinificeringen godkendes separat. Som en af de eneste vingårde i Danmark har Vesterhave Vingaard begge godkendelser og autorisationer, hvilket vi er enormt stolte af. Dette fremgår ved at alle vores produkter indeholder det danske Øko mærke samt EU øko mærket!.  Vi tilbyder både økologisk vin på vores webshop samt i vores hyggelige gårdbutik.

Økologisk vinproduktion i Danmark er stadig relativt ny, men det vokser i popularitet. Resultatet af økologisk fremstillet vin, er vin, der er produceret med minimal indvirkning på miljøet, og som ofte har en unik smag og karakter. Økologisk dansk vin er desværre umuligt at  finde i supermarkeder, vinbutikker og restaurants, men det kan ofte købes direkte fra vingården. Hvis du ønsker at støtte danske vinproducenter, der har fokus på bæredygtighed og økologi, kan økologisk vin være et godt valg. Samtidig får du også mulighed for at smage på unikke, danske vine, der er dyrket med omtanke for både miljøet og sundheden

Vesterhave Vingaard takker for din interesse og for at læse vores første blog

0
Din kurv
Your cart is empty.