ROSA LAGUNE 2, Rosévin 50cl 2019

Buy this
  • 200,00 kr DKK
  • 0 tilbage

ØKOLOGISK Rosévin, Rosa Lagune 2., Løbevin, 2019, 13,0% Alc.. 500ml,

MÅSKE DANMARKS BEDSTE ROSÉ-VIN! I international klasse.

Netop bedømt af det anerkendte VINHULEN med 86 point, svarende til en sikker bronzemedalje! Hvilket skal forstås som: ”EN GOD VIN DER LIGGER OVER GENNEMSNIT FOR DEN TYPE VIN” Her finder du link til bedømmelsen og beskrivelsen:

http://www.vinhulen.dk/vintest/vis_anmeldelse.asp?id=9290

Druerne til denne vin blev håndhøstet den 29.09.2019 fra vores mark ved Smålandshavet ”Æbleager”, i alt ca 500 kg, fordelt med druerne Rondo 45%, Cabernet Cortis 30%, Calandro 25%,.

Efter nænsom sortering blev druerne tørret i 1 uge hvilket reducerede vægten med ca 30%. Der er ikke tilsat sukker til denne vin som følge af tørringen. Herefter fjernede vi stilke og pressede blidt så forbindelse mellem skaller, kærner, frugtkød og most som herefter blev hældt igennem hydropressen. Mosten der er løbet af sig selv inden vi har startet pressen, deraf navnet ”løbevin” blev herefter kold-gæret i ståltanke ved ca 12 grader i ca 2 uger, Efter klaring blev vinen håndtappet i maj 2020. Vi har tappet og produceret i alt 500 flasker.

Rosé vin er blevet ekstrem populær de senest år i Danmark. Vesterhave vingård er en af ganske få vingårde i Danmark der har tilladelse til at sætte Økomærket på vores vine.

Denne vin er tør, frugtig med behagelig smag. Den er rubinrød og noget mere smagsfuld end de sædvanlige rosevine der købes i butikkerne.

Denne vin er drikkeklar nu, og bør drikkes indenfor 1 år. Drikkes kold ved 8-10 grader.

Er perfekt til alle slags skaldyrsretter og andre fiskeretter. Den kan meget vel nydes en solrig dag på terrassen. Den er dejlig nem at drikke.

Vinen har overrasket flere vineksperter.

Med venlig hilsen Jesper Rye vinbonde og vinmager.